De ce?

Posted: 29 mai 2011 in Uncategorized

Uite ca examenele s-au dus cu bine; gustul vacantei este foarte dulce, poate mai dulce ca nici odata.

Chiar de ce exista intrebarea „de ce?”? Nu ma refer ca este ceva groaznic doar ca mai mereu daca spun ceva apare si intrebare „de ce”. Chiar nu putem trai fara sa stim totul, fara sa fim tentati sa aflam orice? Uneori este buna deoarece daca punem intrebari, ne punem intrebari inseamna ca gandim si daca gandim inseamna ca traim. Clar sunt confuz putin.

Trebuie sa recunosc am o sete de a stii totul care nu poate fii stapanita decat prin moarte, o sete de a afla cat mai multe si de a stii totul daca s-ar putea. In ultima vreme am intrat putin si in filosofie, o mare greseala. Acum am o sete si mai mare, imi pun din ce in ce mai multe intrebari la care raspunsul poate fii gasit foarte greu s-au nici odata. Dar facand asa ceva simt cum ma eliberez, simt ca traiesc cu adevarat. Ma intreb: oare am depasit sau incep sa depasesc conditia de animal in care ne-am nascut si majoritatea inca traiesc in ea?

Legat de intrebari, cred ca am descoperit raspunsul la o intrebare la care multi mor incercand sa il gaseasca. Care este sensul vietii? Cred ca omul odata ce a constientizat ca inafara de partea materiala mai exista ceva in el, un suflet. Ca sa fie raspunsul complet trebuie sa raspundem la alta intrebare: ce vrem sa facem in viata, ce scop avem, ce vrem sa lasam in urma si asa mai departe. La aceasta itnrebare fiecare are un raspuns individual, fiecare trebuie sa si-o rapsunda singur. Dupa ce gaseste raspunsul la aceasta intrebare l-a gasit si la prima. Mentionez iar, asta este doar o parere personala.

Cei care neaga existenta sufletului nu vor depasi nici odata conditia de animal.

Va urez o vacanta frumoasa tuturor celor care au terminat, celor care mai au mult succe! Sa aveti o vara frumoasa si plina de bucurii!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s